Отзад напред

 
Докато още подготвяме и подреждаме тенденциите  за следващата есен-зима и преди процесът на прехвърляне и преглеждане на стотици снимки да е приключил, решаваме да прескочим backstage. И ако за да присъстват на някое ревю не един и двама са готови да убият, то да се озоват зад подиума други (или същите) с лекота биха продали душата си. Какво точно се случва преди и след лустросаното и в повечето случаи прецизно ревю неслучайно вълнува най-самоотвержените модни фенове. А зад подиума действително е забавно. 
 
 
Моделите минават като на конвейер през прически и грим, за които всеки дизайнер има свое виждане. Затова нищо чудно че е необходима цяла гвардия бързо справящи се с метаморфозите гримьори и фризьори. Плюс подръчни материали в индустриални количества. Разбира се, без да остане никакво съмнение кой е главният спонсор на събитието. Процесът върви по-скоро плавно, стресът и истерията явно са обратно пропорционални на опита и професионализма. На масажите, пощипванията, потупванията, подръпванията и всевъзможни коригиращи процедури моделите реагират с изумително спокойствие. Тук снимка няма да ви откаже никой. Дори напротив. Ще направи всичко от това което знае и може, за да се покаже в най-добра светлина. Ако светът е имидж, тук това важи двойно. 
 
 
Най-забавен за странични наблюдатели и инфарктен за преки участници е моментът на самото ревю. Шест месеца работа остават да висят върху 10 минути тегели напред и назад. На някой модел му няма обувките, на друг са му се развързали, на трети са му големи. Не е ли имало кой да помисли за това преди това, е въпрос-мистерия без еднозначен отговор. Когато един модел „свърши“ с един от падналите му се looks, той запазва самообладание само докато излезе от обсега на публика и камери. После се втурва като спринтьор в никак не голямата стая за смяна. Разсъбличането понякога започва още по трасето. Момичета и момчета делят една и съща съблекалня. Пред вратата сблъсъкът понякога е неизбежен. И все пак за толкова тичане, инцидентите са снижени до минимум. После ръкопляскания, прегръдки и целувки преди, по време на и след официалния kissing room.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

09-03-2015


Автор : Ивайло Харалампиев

Снимки : Estrop/Ifema

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Най-ново от категорията

1
Седмица на модата в Мадрид, пролет-лято 2019: Да бъдеш себе си с Ana Locking
2
MBFWM есен-зима 2017-2018: Среща след 20 години
3
MBFWM есен-зима 2017-2018: Ела, развържи ме!
4
Mercedes-Benz Fashion Week Madrid: Винено червено