PFW beauty hit: Плитката на Valentino

Съвършени високи кокове от кутюр колекция есен-зима 2012/13, небрежни възели на тила за пролет-лято 2013, нежни плитки като рамка на лицето за настоящия топъл кутюр сезон. Това е само малка част от резюмето на красотата с марка Valentino – превърнала се вече в абсолютен синоним на перфектна елегантност, женственост и стил. Съвсем наскоро фризьорите на марката прибавиха пореден хит. Става въпрос за страничната плитка, показана по време на Седмицата на модата в Париж за сезон есен-зима 2013/14.

 
Най-новата плитка на Valentino завладя сърцата на модните експерти и мигновено обиколи електронното пространство като най-доброто попадение при красотата за следващия студен сезон. Причината за силното вълнение около традиционната прическа е изключително характерна за цялостната философия на Valentino – на подиума на лейбъла всяка класика придобива нов, вълнуващо модерен вид. И моментално влиза в арсенала на жената, търсеща съвършенство.
 
 
Гуидо Палау, фризьорът на марката, изправя косата, след което я сплита в класическа плитка, преметната през лявото рамо. Според тематиката на колекцията на Valentino, вдъхновена от фламандската живопис и от естетиката на 17-ти век, Палау завършва прическата с широка черна кожена лента, вързана край главата и покриваща ушите. „Плитката тук е част от езика на красотата”, казва фризьорът. „Дизайнерите на Valentino наистина разбират какво жените искат от красотата”, допълва още той, разяснявайки философията на марката да предлага семпли, приложими и лесни за постигане визии.
 
 
 
 

11-03-2013


Автор : Димитрина Топалова

Снимки : Press

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Кокът на Valentino
2
PFW есен-зима 2013/14: Кралицата на Valentino
3
Още от PFW лято 2013: Valentino

Най-ново от категорията

1
NYFW пролет-лято 2015: Beauty акценти
2
Голямото завръщане
3
От гримьора Зоран с любов: Beauty идеи за Свети Валентин
4
Формулата на красотата: Цвят и грижа с Avon Ultra Color Absolute