Beauty hit: Новата натуралност

През миналия моден сезон – този, посветен на започващата пролет – дизайнерите и от четирите модни столици настояваха за атуалност на неутралните тонове, показвайки на подиума почти напълно натурален грим. Въпреки че сезон есен-зима 2013/14 носи и разнообразие, гримьорите на най-известните модни къщи не се отказват от идеята за естествена красота. Най-семплата beauty визия обаче се развива с времето и еволюира в нещо ново, свежо и различно. Какво по-хубаво от това?

 
Новата натуралност се различава от предишната с това, че гримьорите все пак поставят видими, макар и бледи, цветове върху лицето, вместо просто да го оставят съвършено чисто или да го „гримират” с напълно прозрачен блясък за устни или с едва забележима черна спирала за мигли. Burberry Prorsum, Christopher Kane, Marc Jacobs поставят нежен акцент върху устните с помощта на червило с познатия цвят nude. То едва се различава с естествения цвят на кожата, но придава плътност и мекота на устните.
 
 
Акцентът при модни къщи Giles, Jil Sander, както и при отделни визии на Marc Jacobs, е поставен върху клепачите. Експертите на Giles и Jil Sander напълно пропускат молива за очи и спиралата, но нанасят върху горния клепач нежни сенки в светло млечно кафяво. Гримьорите на Marc Jacobs прибавят към това и класически черен молив за очи.
 
Порцеланова кожа, неутрално бежово-розово червило, сенки в светло кафяво – това е новата неутралност. Обожаваме я!
 
 

27-02-2013


Автор : Димитрина Топалова

Снимки : Press

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Beauty hit: Опушени очи в нов вариант от Gucci
2
PFW beauty hit: Маникюр в червено
3
Beauty hit пролет-лято 2013: Кристален маникюр

Най-ново от категорията

1
Trend report есен-зима 2013/14: Зимна красота в 3 топ тренда
2
Beauty hit: Black & White
3
Beauty hit: Кой е най-предпочитаният пролетен beauty тренд
4
Beauty hit: Матова целувка