Подготовка за лятото борба с целулита

 
Със затоплянето на времето и навлизането на минималистичните облекла в ежедневието ни на преден план излизат пораженията, които зимата е нанесла на тялото ни. Безспорно най-големият проблем на жените е целулитът – той засяга над 85% от дамите и справянето с него е наистина голямо предизвикателство. Еднозначна рецепта за успех няма, единственото сигурно нещо е, че борбата с целулита трябва да се води на няколко фронта едновременно. 
 
Хранителен режим
 
За да се преборите успешно с целулита трябва да изключите от менюто си бялата захар, изкуствените оцветители, да ограничите тестените, мазните и солените изделия. Верен помощник ще ви бъдат зеленчуците, плодовете (най-вече грейпфрут, помело, карамбола) и водата (поне по два литра на ден).
 
Физическа активност 
 
Целулитът често се появява и в резултат от заседнал начин на живот и нарушено кръвообращение в проблемните зони. Много добро въздействие оказват водните спортове – плуването, водната гимнастика, а ако не разполагате с необходимото време за практикуването им, и ходенето пеша дава добри резултати.
 
Специализирана терапия 
 
При по-тежка форма на целулит, освен масовите козметични продукти, се налага и специализирана терапия. В козметичните салони след консултация със специалист се съставя програма от антицелулитни масажи, йонизационни процедури, различни процедури във вана и компреси.
 
Козметични продукти 
 
Пазарът е пренаситен от продукти за антицелулитна терапия, които като съдържание са много сходни. Козметичните продукти не бива да се възприемат като единствения метод за борба с целулита, те имат по-скоро стягащ ефект върху кожата и за да бъдат ефективни трябва да се ползват много упорито и точно да се спазват указанията на опаковката.
 
Очаквайте скоро и нашият специализиран шопинг списък с най-добрите козметични продукти за борба с целулита!
 
 

20-03-2012


Автор : Димитрина Топалова

Снимки :

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Пролетни трендове при маникюра
2
Красива пролет: трендовете на топлия сезон
3
Поглед в пролетните колекции: Dolce & Gabbana Bouquet

Най-ново от категорията

1
Заедно срещу рака на гърдата
2
Зимно слънце: Пет причини да носим слънчеви очила през студения сезон
3
SLT йогата – все по-популярна
4
Безопасната страна на бронзовия тен