Зимно слънце: Пет причини да носим слънчеви очила през студения сезон

Първите дни на новата година идват с обещание за много слънце. А това означава само едно – във визията се завръща един от най-любимите аксесоари – слънчевите очила. Също както и през топлия сезон, през зимата те осигуряват не само стил, но и комфорт. Нещо повече – те гарантират защита на очите от ослепително блясквата комбинация на слънце и сняг. Огледалната снежна покривка отразява втора доза ултравиолетови лъчи, което според експертите на KWIAT прави зимата един от най-важните сезони в годината, когато се налага специална грижа за предпазване на очите от опасните въздействия на слънцето. Ето 5 причини да носим слънчеви очила през зимата според KWIAT:

СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА НАМАЛЯВАТ ОТБЛЯСЪЦИТЕ от слънцето


Силното отражение на снежната покривка причинява ослепителни отблясъци. Те са особено опасни по време на шофиране, разходки в снега и практикуване на зимни спортове. В тези случаи от KWIAT препоръчват очила с поляризирани стъкла, които са ефективни при екраниране на очите от опасните отражения в снега.
 
 
СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА ЗАЩИТАВАТ ОТ ВРЕДНИТЕ UV-лъчи
 
Излагането на UV-радиация причинява различни увреждания на зрението, сред които катаракта или „перде”, както и увреждания на роговицата. Очите на всички рано или късно развиват катаракта с напредване на възрастта, но UV-лъчите ускоряват значително този процес.
 
 
   
СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА ПРЕДПАЗВАТ ОТ СТУДЕНИЯ вятър и прах
   
 
Слънчевите очила създават ефективна бариера срещу вятъра и предпазват очната влага. Освен това очилата защитават контактните лещи от изсушаване и предпазват роговицата от носените от вятъра частици. Плътно прилепналите очила предпазват от такива наранявания. 
 
 
СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА НАМАЛЯВАТ УМОРАТА НА очите и главоболието
Зеницата контролира колко светлина да достигне до чувствителната ретина чрез свиване или разширяване. При много ярка светлина обаче зениците не могат да се свият достатъчно и това ни кара да свиваме постоянно очи. Това обаче води до преумора на очите и главоболие. Слънчевите очила намаляват количеството светлина до комфортно ниво и намалява болките от ефекта на умората.
 
 
СЛЪНЧЕВИТЕ ОЧИЛА подобряват зрението
 
Очите се нуждаят от точно определено количество светлина, за да се радваме на добро зрението по-дълго време. Твърде малкото светлина също има негативно влияние върху зрението, тъй като отслабва зрителната острота. Ето защо от KWIAT препоръчват носенето на качествени слънчеви очила за по-добра защита и оптимален зрителен комфорт.
 
 

28-12-2012


Автор : CODEMODA.com

Снимки : KWIAT; Колаж: CODEMODA.com

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Новост от Kwiat – очила, подходящи за всички поводи
2
Street style вдъхновение: Снежна зима

Най-ново от категорията

1
Заедно срещу рака на гърдата
2
Зимно слънце: Пет причини да носим слънчеви очила през студения сезон
3
SLT йогата – все по-популярна
4
Безопасната страна на бронзовия тен