Акценти от MFW есен-зима 2015: Многоликата Венера 1

 
Модният свят премина последователно през Ню Йорк, Лондон и Милано, където в момента италианските дизайнери представят колекциите си за сезон есен-зима 2015. Съвсем малко преди кулминацията в Париж, ето най-интересното от Милано.
 
 DOLCE & GABBANA 
 
 
„Обичам те, мамо” е не само принтът върху роклята, откриваща ревюто на Dolce & Gabbana по време на Седмицата на модата в Милано, но също и посланието на цялата есенно-зимна колекция на бранда. Гардеробът на мама се състои от нежни рокли и комбинации на блузи и поли, изработени от дантела и гладки материи в розово, червено, черно и небесно синьо или изпъстрени с нежни надписи и детски рисунки (сътворени от племенниците на Доменико Долче).
 
 
На подиума тържествуват любовта и щастието в лицето на майки с деца и жени в очакване, сред които лицето на марката - бременната Бианка Балти.
 
 VERSACE 
 
 
Цветна, свежа, млада и уверена за пореден път е жената Versace. Облечена от глава до пети в провокативни елементи като дълги ботуши в ярки цветове, кожи, рокли с драматични цепки, полупрозрачни елементи и блестящи декорации, тя е по-секси отвсякога.
 
 
Любимите на Донатела колани пристягат всичко високо при талията за допълнителна женственост, а специално за есен-зима 2015 в гардероба се настаняват неонови детайли със силно поп излъчване, подсилено от декорации със символи, популярни в социалните мрежи.
 
 GUCCI 
 
 
Жената Gucci е заменена от нова – повече хипи и търсеща, отколкото преди. Докато героинята на Фрида Джанини, която напусна предсрочно компанията в края на миналата година, за да бъде заменена на поста креативен директор от Алесандро Микеле, носеше аурата на увереност и женственост, новият персонаж, представен на подиума, плахо комбинира стилове и ретро-романтика.
 
 
Момичето на Gucci съчетава винтидж препратки и провокативни детайли в търсене на собствения си стил – точно като Микеле на новото си работно място.     
 

02-03-2015


Автор : Галина Друмева

Снимки : Press

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Най-ново от категорията

1
MBFWM: Падането на маските
2
MBFWM: I am the Power but you too с Custo Barcelona
3
MBFWM: Незалязващата дъга на Agatha Ruiz de la Prada
4
Седмица на модата в Мадрид: Custo Barcelona пролет-лято 2021 Wake Up World