Haute couture пролет-лято 2013: Christian Dior в страната на чудесата

Началото на едно от най-специалните модни събития в годината – Седмицата на висшата мода в Париж -  беше официално поставено вчера с ревютата на няколко известни модни къщи, сред които и Christian Dior. За втората си haute couture колекция за лейбъла Раф Симънс изнесе завладяващо представление, издигащо в култ красотата и съвършенството.

 
Феята на пролетта – това е жената Dior през тази година. Тя се появява в центъра на Париж в средата на януари, за да изпълни вълшебен ритуал за приветствие и предизвикване на новия сезон, облечена в символи, внушаващи идеята за живот и топлина. Гардеробът й включва ярки жизнерадостни цветове като червено, ярко оранжево, слънчево жълто, прасковено, небесно синьо, разнообразени с флорални мотиви.
 
 
На подиума се разхождат традиционните за Dior обемни поли и рокли, женствени бюстиета и вталени класически сака. Всички те носят ново усещане за свежест, тъй като са покрити с фини триизмерни бродерии с форма на цветя и горски растения. Симънс подчертава нежността и магнетизма на своята героиня, оборудвайки я с уникални, напълно прозрачни ръкавици с флорални бродерии, създаващи усещането, че цветята са разцъфнали директно върху ръцете.
 
 
 
 

22-01-2013


Автор : Галина Друмева

Снимки : Press

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Haute couture пролет-лято 2013: Ода на деликатността от Elie Saab
2
Кутюр тренд за моментално приложение: Релефни цветя
3
Dior с отлични резултати след идването на Раф Симънс

Най-ново от категорията

1
MBFWM: Падането на маските
2
MBFWM: I am the Power but you too с Custo Barcelona
3
MBFWM: Незалязващата дъга на Agatha Ruiz de la Prada
4
Седмица на модата в Мадрид: Custo Barcelona пролет-лято 2021 Wake Up World