LFW есен-зима 2012/13: Часовници и закачалки в принта на Mary Katrantzou

Специалната капсулна колекция на Мери Катранцо за Topshop беше пусната в продажба на 17-ти февруари и моментално изкупена. Младата дизайнерка се радва на голям интерес от страна не само на купувачите, но също и на модните редактори и блогъри, а последната й колекция за сезон есен-зима 2012-2013, представена вчера в Лондон, със сигурност няма да разочарова модния свят.

 
 
Катранцо продължава своето изследване на триизмерните принтове и нестандартните форми. Представените облекла за пореден път демонстрираха свежи и изключително нетрадиционни идеи. Флоралните мотиви от пролетно-лятната колекция на дизайнерката са заменени от изображения на конвенционални предмети, представени по неконвенционален начин. Лъжици, закачалки за дрехи, телефонни шайби, клавиши на пишеща машина, часовници и какво ли още не – всичко това се слива в една дълбока, почти абстрактна картина.
 
 
Както винаги колекцията съчетава специфичните принтове с нестандартни кройки. През тази година Мери Катранцо прибавя към арсенала си и нов, А-образен силует, приложен върху ефирните рокли и палтата. Освен това тя представя и много обемни волани, които придават специфична форма на полите и яките. Цветовете отново са свежи и наситени. В палитрата на дизайнерката присъства бяло, жълто, червено, черно, синьо и зелено. Този път обаче Катранцо се стреми към визии, решени в хармонични тонове. 
 

22-02-2012


Автор : Галина Друмева

Снимки :

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Смели принтове и кутюр обеми в колекцията на Mary Katrantzou за Topshop
2
LFW лято 2013: Невероятната фантазия на Mary Katrantzou
3
Моден любимец: Пощенската марка на Mary Katrantzou

Най-ново от категорията

1
LWF, пролет-лято 2016: All about the beat с Burberry Prorsum
2
NYFW, пролет-лято 2016: Ню Йорк с Calvin Klein
3
Dior cruise 2016: Лято в куфар
4
PFW есен-зима 2015: Пътешествията на Lanvin