PFW есен-зима 2013/14: Кралицата на Valentino

Максимално пречистен, точен, дори строг. Такъв е стилът на жената Valentino за сезон есен-зима 2013/14. Мария Грация Киури и Пиер Паоло Пичоли, главните дизайнери на модната къща, представиха в Париж 67 гениални визии, вдъхновени от живописта през 17-ти век и претворяващи същността на жената кралица по душа.

 
Минималистични, напълно изчистени дълги или къси А-образни рокли в черно, комбинирани с триъгълни, чисто бели яки. Подобни модели в бяло, тъмно червено, кралско синьо. Снежно бели пелерини. Това е основата на колекцията, която с увереност се разгръща в спиращи дъха рокли, изцяло покрити с експресивни флорални бродерии.
 
 
Детайлите и кройките, напомнящи духа на 17-ти век идват от картините на Йоханес Вермеер, които Киури и Пичоли изследват в търсене на вдъхновение. За пореден път те по уникален начин превеждат кодовете на далечната епоха на съвременен език, подарявайки на жената Valentino благородническа душа. Защото с всяка от 67-те визии – с драматичните дълги рокли от дантела, с червените палта с косъм и дори с мини роклите с флорални бродерии и ослепително бяла якичка – героинята на марката може да бъде коронясана за кралица. Тук и сега, веднага!
 
 
 
 
 

06-03-2013


Автор : Галина Друмева

Снимки : Press

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Още от PFW лято 2013: Valentino
2
Мъжка мода есен-зима 2013/14: Необикновеният Valentino
3
Haute couture пролет-лято 2013: Перфекционизмът на Valentino

Най-ново от категорията

1
LWF, пролет-лято 2016: All about the beat с Burberry Prorsum
2
NYFW, пролет-лято 2016: Ню Йорк с Calvin Klein
3
Dior cruise 2016: Лято в куфар
4
PFW есен-зима 2015: Пътешествията на Lanvin