PFW лято 2013: Героинята на Stella McCartney - смела и крехка

Известната британска дизайнерка Стела Маккартни представи своята колекция, предназначена за пролетно-летния сезон на следващата година. Типично за нейния стил тя показа модели, подходящи за гардероба на смелата, притежаваща свой собствен стил жена, която под тази обвивка крие своята нежност и крехкост. 

 
Colour-block мотивите, които станаха хит в последната й колекция и завладяха огромен брой дамски сърца, присъстват и тук. Този път те са обагрени в по-светли цветове, вероятно защото става въпрос за пролетно-летния сезон, и са оформени в по-големи геометрични фигури. В представените модели те са допълнени с леки и прозрачни материи за повече комфорт. 
 
 
Визии, обсипани с графични и флорални принтове, са част от останалите предложения, подготвени от дизайнерката.  Те отново са обагрили полупрозрачни и ефирни материи и се появяват както под формата нестандартен модел гащеризон или ролкя с дължина около коляното, така и като дълъг и свободен панталон. 
 
 
Монохромните визии не са пропуснати от Маккартни и в тази колекция. Този път обаче те се носят свободно и леко небрежно. Всички тези предложения са съчетани с перфектно допълващи ги аксесоари. Клъчове или чанти в среден размер, гривни или обувки с прозрачна и дебела платформа – възможностите са много и много стилни.  
 
 

03-10-2012


Автор : Недялко Неделчев

Снимки : Press

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Модна обсесия: Роклите Stella McCartney
2
Stella McCartney Cruise 2013: Това не е, което е
3
Модна презентация с неочакван край от Stella McCartney

Най-ново от категорията

1
LWF, пролет-лято 2016: All about the beat с Burberry Prorsum
2
NYFW, пролет-лято 2016: Ню Йорк с Calvin Klein
3
Dior cruise 2016: Лято в куфар
4
PFW есен-зима 2015: Пътешествията на Lanvin