Винаги ще има утре

   Специален репортаж на Ивайло Харалампиев, Мадрид
 
Мадридската модна седмица започна само дни след като испанската столица за трети пореден път загуби надпреварата да организира лятна Олимпиада през 2020г. Модните дефилета в случая имаха нелеката задача не само да се изплъзнат от собствения си засукан лабиринт, но и да помогнат на Мадрид да се събуди от реалния кошмар, в който се беше озовал съвсем неочаквано. Някои директно пренесоха песимизма и отдалечаването на олимпийската мечта за нефиксирани в бъдещето по-добри времена и върху модната седмица. Други напротив, използваха я като инжекция адреналин и добро настроение. И двата фронта обаче предпочитат да не се заиграват с катастрофалната хипотеза за евентуален крах и на модните дефилета. Затова мадридската модна седмица не спира да повтаря мантрата, че винаги ще има утре. А модните дизайнери, концентрирани в настоящето, предпочитат да не навлизат в опасната игра да планират бъдещето си прекалено напред. Техният график е ясен и прогнозите им са валидни само за половин година напред. 
 
ANDRES SARDA
2014: Една одисея на Луната
 
Свръхчувствените модели бельо и бански на Андрес Сарда са със съвсем реален ретро заряд от периода някъде между 60-те и 80-те години на ХХ век. Зрелищният ексцентричен пейзаж, в който се движат обаче, би могъл да е на Луната, на Марс, на друга планета, но със сигурност далеч от земната стратосфера. Футуристичната градина среща спомена от миналото и надеждата за бъдещето по начин, който още по-силно ни кара да мечтаем за пътуване във времето.
 
 
 
 
AGATHA RUIZ DE LA PRADA
Цвят и сърце
 
С рисуваните на ръка материи превръщащи всеки модел в напълно уникален, Агата Руис де ла Прада прави преглед на greatest hits в своята възходяща кариера. В началото малцина залагат на бликащите й от цвят и наивистични поп мотиви модели. Днес отдавна е признат визионерският й талант. А сърцето във всякакви формати и размери остава запазена марка на модната къща.
 
 
 
 
JUAN VIDAL
Маргарити, маргарити
 
Още с първата си поява на модната седмица Хуан Видал спечели и наградата на L’Oreal за най-добра колекция. Той все пак има зад гърба си приза Who’s Next? от 100 000 евро на испанския Vogue. Колекцията му MARGUERITE е с препратка и към цветето, и към женското име, и към романа „Любовникът“ на Маргьорит Дюрас. Оттам идват и „чувствеността и женската еротика“ доминиращи моделите му за лято 2014. 
 
 
 
 
 

19-12-2013


Автор : Ивайло Харалампиев, Мадрид

Снимки : Estrop/IFEMA

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Най-ново от категорията

1
MBFWM: Падането на маските
2
MBFWM: I am the Power but you too с Custo Barcelona
3
MBFWM: Незалязващата дъга на Agatha Ruiz de la Prada
4
Седмица на модата в Мадрид: Custo Barcelona пролет-лято 2021 Wake Up World