Кутюр тренд за моментално приложение: Релефни цветя

Седмицата на висшата мода, посветена на сезон пролет-лято 2013, приключи само преди дни. През тази година обаче, освен приятно приказно усещане, тя оставя след себе си и още нещо – свеж, готов за моментално приложение в ежедневния гардероб пролетен тренд. Релефният флорален мотив – нежен, женствен и нетрадиционен. 

 

РЕЛЕФ & Форма
 
Обемните цветя се появяват в кутюр колекциите на  Giambattista Valli, Valentino, Elie Saab и Christian Dior като абсолютен триумф на новия сезон и на женствеността. Мотивът се подвизава най-често върху мини, средни и макси рокли, като обсипва моделите изцяло. Раф Симънс, креативният директор на Dior, поставя цветята и върху съблазнителни бюстиета, както и във вътрешната част на леки връхни дрехи, а Ели Сааб ги комбинира с кристали и дантела.
 
 

ОБЕМ VS Принт 
 
Специфичните кутюр цветя, обсебили Седмицата на висшата мода, са изработени от фини материи и са пришити върху полупрозрачни облекла, за да им придадат плътност и дълбочина. Изключително характерно за релефните цветя е, че те хармонират или напълно се сливат по цвят с основата, върху която са поставени, обогатявайки монохромните визии. Така новият мотив се превръща в отлична алтернатива на класическия флорален принт, който по традиция се представя под формата на богато на цветове изображение.
 
 
 
 

28-01-2013


Автор : Галина Друмева

Снимки : Press; Колаж: CODEMODA.com

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Haute couture пролет-лято 2013: Съвършенство с Giambattista Valli
2
Haute couture пролет-лято 2013: Christian Dior в страната на чудесата
3
Haute couture пролет-лято 2013: Ода на деликатността от Elie Saab

Най-ново от категорията

1
Trend report пролет-лято 2015, част 3: Препратки
2
Trend report пролет-лято 2015, част 2: Материи и щампи
3
Trend report пролет-лято 2015, част 1: Цветове в нова трактовка
4
Мини тренд есен-зима 2013/14: La-la-la-lanvin