Модно вдъхновение: Dolce & Gabbana

Ключът е в детайлите – това в пълна сила важи за новата колекция на Dolce & Gabbana, посветена на сезон есен-зима 2013/14. Защото освен удивителните облекла, имитиращи мозайката на известната сицилианска катедрала в Монреале, дизайнерите на бранда показват на модния подиум уникална колекция от обувки, чанти и бижута, които носят допълнителна доза индивидуалност и стил на всяка визия.

 
Религиозната тематика на новите предложения на марката обсебва и най-малкия детайл в есенно-зимната колекция.  Доменико Долче и Стефано Габана окичват моделите с разкошни масивни кръстове под формата на висящи обеци и дълги колиета. Всичко очаквано и традиционно обаче свършва тук. Давайки свобода на въображението си, дизайнерите отварят вратите на един приказен гардероб.
 
 
Всеки елемент от интериора на сицилианската катедрала намира израз върху аксесоарите от колекцията. Витражите се появяват под формата на разноцветни кристали, залепени за токовете на обувките, а иконите са избродирани директно върху клъчовете и чантите, както и върху платформите на сандалите. Dolce & Gabbana представя още уникални модели, снабдени с широк ток или цяла платформа, имитиращи златна клетка с цветя.
 
 

15-08-2013


Автор : Татяна Мирянова

Снимки : Press; Колажи: CODEMODA.com

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
MFW есен-зима 2013/14: Dolce & Gabbana
2
MFW лято 2013: Сицилианската приказка на Dolce & Gabbana
3
Мъжка мода есен-зима 2013/14: Dolce & Gabbana

Най-ново от категорията

1
Trend report пролет-лято 2015, част 3: Препратки
2
Trend report пролет-лято 2015, част 2: Материи и щампи
3
Trend report пролет-лято 2015, част 1: Цветове в нова трактовка
4
Мини тренд есен-зима 2013/14: La-la-la-lanvin