Обемният плик новата задължителна градска чанта

За сезон пролет-лято 2013 той е абсолютно навсякъде. На всеки подиум, във всяка колекция. Обемният клъч, който измества класическата чанта с дръжки от традиционната градска визия. Той е достатъчно голям, за да побере всичко необходимо за динамичното ежедневие, почти винаги е с правоъгълна форма, понякога напомня строга папка за документи, понякога имитира калъф за лаптоп. Той е тук, за да остане. И за да донесе силна доза елегантност в градския гардероб.

 
ФОРМАТА и размера
 
Навсякъде. Правоъгълният клъч е на пролетно-летния подиум на Valentino, BCBG Max Azria, Lanvin, Fendi, Emporio Armani, Etro, Kenzo, Oscar de la Renta, Tommy Hilfiger, Missoni, Maison Martin Margiela и още, и още. Списъкът продължава почти до безкрайност. Причината е, че уголемявайки размерите на класическия плик дизайнерите откриват почти магически начин да примирят елегантността и функционалността. 
 
 
За новия сезон те подаряват на градската жена чанта, толкова подобна на вид на официален клъч, и едновременно с това способна да побере абсолютно всичко необходимо. Най-често правоъгълна, хитовата чанта на сезона е изработена от кожа. Най-често обемният плик е изключително семпъл и изчистен – монохромен или с геометрични детайли – за да подчертае своето делово и елегантно излъчване. 
 
 
НАЧИНЪТ на носене
 
Всичко започна през студения сезон на 2012-та година, когато на подиума се появиха специфичните клъчове с къса, плоска дръжка за подпъхване на дланта. За сезон пролет-лято 2013 новите по-големи размери и съответно тежестта на клъча в пълно състояние вече почти не позволяват използването на каквито и да е дръжки. Вместо това чантата се носи близо до тялото, стисната в ръка в долната или горната част.
 
 
Много модни къщи – като BCBG Max Azria, Bottega Venetta, Victoria Beckham, Emporio Armani, J. Crew, Loewe и др. – отиват една крачка по-далеч, отричайки напълно приложението на всеки друг модел чанта. За да демонстрират това марките представят класически модели с дръжки, носени обаче в ръка като клъч. В този случай дръжката най-често е сгъната или нанизана на ръката, а от Rag & Bone избират да я усучат няколко пъти около китката.
 
 

17-04-2013


Автор : Галина Друмева

Снимки : Press; Колажи: CODEMODA.com

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Пролетен шопинг: Градският плик

Най-ново от категорията

1
Trend report пролет-лято 2015, част 3: Препратки
2
Trend report пролет-лято 2015, част 2: Материи и щампи
3
Trend report пролет-лято 2015, част 1: Цветове в нова трактовка
4
Мини тренд есен-зима 2013/14: La-la-la-lanvin