Trend report пролет-лято 2013: Светата троица на новия сезон

CODEMODA.com вече ви представи подробния списък с актуалните за сезон пролет-лято 2013 тенденции при кройките и материите, както и при цветовете и мотивите. Това обаче съвсем не е всичко в наръчника по пролетна мода. Защото към него се прибавят три конкретни елемента, които независимо от своя цвят, плътност и щампа, гарантират актуалност на всяка визия. Бермуди, пола тип молив, яке бомбер – това е Светата троица на пролетта.

 

ПОЛА тип молив
 
И трите актуални пролетни облекла отговарят на две изисквания – класика и функционалност. Тясната пола с висока талия и дължина до коляното със сигурност отговаря на това изискване. Тя е женствена и елегантна и по тази причина буквално вечна в света на модата. През предстоящия топъл сезон обаче полата молив е буквално издигната в култ от дизайнерите и се на абсолютно всеки подиум. За справка - Oscar de la Renta, Erdem, Christopher Kane, Prada, Alexander McQueen и Burberry Prorsum.
 
 

ЯКЕ тип бомбер
 
Полата молив със вигурност е функционална, тъй като се комбинира отлично буквално с всичко. През тази година обаче дизайнерите имат специално предложение по темата – те съчетават полата с късо и свободно яке. Бомберът със спортно  излъчване учудващо завладява дамския гардероб и то през топлия сезон, защото е изработено от леки материи и е обагрено в свежи нюанси като бяло, тревно зелено и червено. Небрежното яке придава доза непринуденост и разчупва класически елегантното излъчване на полата тип молив. Подобни са предложенията от колекциите на Proenza Schouler, Loewe, Chanel, Sportmax, Christopher Kane, Erdem, Stella McCartney и др.
 
 

БЕРМУДИ с всичко
 
Последният изключително актуален елемент, завършващ пролетно-летния гардероб, са класическите и абсолютно мултифункционални бермуди. Традициционно задължителна част от ваканционната визия, панталоните до коляното се промъкват дори в градския гардероб през тази година. Моделът на сезона е свободен и небрежен, и внася в ежедневието силна доза свежест. Модни къщи Rag & Bone, Alexander Wang, Nanette Lepore, Suno и Chloe комбинират бермудите с издължени топове, прозрачни ризи и свободни сака.
 
 
 
 
 
 

14-02-2013


Автор : Галина Друмева

Снимки : Press; Колаж: CODEMODA.com

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Trend report пролет-лято 2013 част 1
2
Trend report пролет-лято 2013 част 2: Цветове и мотиви
3
Кутюр тренд за моментално приложение: Релефни цветя

Най-ново от категорията

1
Trend report пролет-лято 2015, част 3: Препратки
2
Trend report пролет-лято 2015, част 2: Материи и щампи
3
Trend report пролет-лято 2015, част 1: Цветове в нова трактовка
4
Мини тренд есен-зима 2013/14: La-la-la-lanvin