Мъжка мода есен-зима 2013/14: Dolce & Gabbana

Отново в Сицилия и отново на улицата. За пореден път това е дестинацията от новата колекция на Dolce & Gabbana. Както и за сезон пролет-лято 2013, Доменико Долче и Стефано Габана избират непрофесионални модели, които да представят 89-те им нови визии за следващия студен сезон. 

 
Двамата дизайнери обличат италианските момчета с класически костюми, с небрежни изчистени тениски в бяло, сиво или черно, както и със свободни панталони, пристегнати високо с колан. Гардеробът е разнообразен със сака, облечени с материя, имитираща дантела, както и с блузи и връхни дрехи, обсипани с едри и разноцветни флорални мотиви. 
 
 
Но това съвсем не е всичко. Защото основната тема на колекцията всъщност е религията. Тя се появява под формата на реалистични принове, изобразяващи Дева Мария и Исус Христос. С това хрумване дизайнерите, стоящи зад популярни италиански бранд, играят рискована игра. Какво е грях, къде точно са границите на позволеното, какво е вярата, какво е религията – въпроси или отговори поставят на подиума Доменико и Стефано?
 
 
 

15-01-2013


Автор : Галина Друмева

Снимки : Press

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Мъжка мода пролет-лято 2013: Момчетата от Сицилия при Dolce & Gabbana
2
Дебютната кутюр колекция на Dolce&Gabbana
3
Имало едно време в Италия... от Dolce & Gabbana

Най-ново от категорията

1
Мъжка мода есен-зима 2015: Михаил Баръшников за Rag & Bone
2
Мъжка мода пролет-лято 2015: Calvin Klein Colleciton
3
Мъжка мода пролет-лято 2014: Акценти от Ню Йорк
4
Мъжка мода пролет-лято 2014: Просто елегантни с Hermes