Piece of art: Музеят-магазин и скулптурата на Roland Mouret

Лято 2013 е минимализъм. Любовта към черно-белите комбинациии, геометрията и изчистените линии е издигната в култ. Точно с тези елементи играе френският дизайнер Ролан Муре при създаването на един от ключовите елементи в пролетната колекция на собствения си едноименен лейбъл.
 
Черно-белите сандали, които днес поставяме в рамка, откриват ревюто и допълват голяма част от показаните на подиума на Roland Mouret облекла. Черно-бели обаче е твърде минималистично определение за модел, който интерпретира минимализма по възможно най-креативния и необичаен начин. Защото при създаването им дизайнерът миксира няколко вида кожа, скроявайки я в няколко правилни геометрични форми.
 
 
Меланжирани черно-бели и бяло-черни змийска елементи са комбинирани с гладка монохромна кожа. Трапецовидният чисто бял ток прелива в тъмния полукръг на каишките, за да подчертае специално търсения ефект на негатива.
 
Сандалите Roland Mouret са артистични, различни, стилни и най-важното – приличат на истинска модерна графична скулптура! Този път обаче музеят, който я представя, е всъщност магазин!
 
 

14-03-2013


Автор : Галина Друмева

Снимки : Press; Колаж: CODEMODA.com

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Най-ново от категорията

1
Piece of art: Фотографии живеят в гардероба
2
Piece of art: Валутата на Mary Katrantzou
3
Piece of art: Музеят-магазин и скулптурата на Roland Mouret
4
Piece of art: Пирамидите на Giuseppe Zanotti