Piece of art: Фотографии живеят в гардероба

Марка шалове, която се осмелява да мечтае”. Така описва модната къща Temps Des Reves нейният създател, фотографът Адриан Меско. Познат с работата си за Vogue и австралийския Harper’s Bazaar, той представя своята уникална линия шалове през 2010 година. Проектът е воден от страстта му към фотографията и цели да даде на творбите му съвсем нов живот, ново усещане за движение и текстура, нов смисъл и функционалност.
 
Меско принтира фотографиите си върху луксозни и много ефирни шалове, изработени от коприна, сатен и шифон, буквално внасяйки изкуството в гардероба. Така художествени кадри, градски пейзажи, витрини на магазини и всевъзможни други образи се появяват с лекота в ежедневната визия.
 
Лейбълът Temps Des Reves или Dreamtime претворява вдъхновяващата история на фотографа, който емигрира от Чехословакия през 1988 година и се премества в Австралия, където по-късно започва реализацията си като артист.
 
Идеята зад Temps Des Reves безспорно заслужава специално внимание и по тази причина шалът с гледка от Хавана (€230, Net-a-porter) влиза в рамката на CODEMODA.com.
 
 
 

14-05-2013


Автор : Галина Друмева

Снимки : Net-a-porter; Колаж: CODEMODA.com

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Най-ново от категорията

1
Piece of art: Фотографии живеят в гардероба
2
Piece of art: Валутата на Mary Katrantzou
3
Piece of art: Музеят-магазин и скулптурата на Roland Mouret
4
Piece of art: Пирамидите на Giuseppe Zanotti