Бохемски шик с марка Diane von Furstenberg

 
Известната дизайнерка Даян фон Фюрстенберг, собственичка на едноименния лейбъл, разкри пред медиите интересни подробности от своя живот и по-точно – от своето жилище. А то, също като колекциите й, носи усещане за стил и уникалност.
 
То се намира в центъра на Ню Йорк в една от най-модерните локации - квартала Meatpacking Distict. Апартаментът е разположен в сграда, която се намира в съседство с Empire State Building и High Line Park, както и с бутика на модна къща Diane von Furstenberg. 
 
 
Жилището, което дизайнерката използва и за офис е разположено на площ от внушителните 3500 кв. м. Изработен почти изцяло от стъкло и стомана, апартаментът създава усещането за лекота и свобода, разположени насред изпълнения с живот град. 
 
При дизайна на жилището Даян фон Вюрстенберг е искала от архитектите да го изпълнят с възможно най-много светлина. Поради тази причина е бил добавен специален стъклен купол на покрива, който пречупва светлината под определен ъгъл и създава усещането за повече пространство. 
 
 
Основен акцент в пентхауса е голямото стълбище, обхващащо и трите етажа. То е разположено в центъра на помещението и е специално допълнено с парапети с инкрустирани по тях близо 3000 кристала Swarovski. 
 
 
Жилището е изпълнено с много книги, снимки и различни произведения на изкуството. Винтидж мебелите, животинските принтове и етно мотивите заемат основно място в интериора. 
 
Специално изработеният розов диван под формата на устни в стил Салвадор Дали прави впечатление сред мебелите. Различни изображения с лика на Даян фон Фюрстенберг завършват цялостната картина на жилището й. „Бохемски шик” - така определя накратко своя пентхаус дизайнерката.
 
 
 

 
 

 
 

01-05-2012


Автор : CODEMODA.com

Снимки :

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Най-влиятелните жени в света на модата

Най-ново от категорията

1
Fashion talks: Thoas Lindner и силата на настоящето
2
Зелената къща и изкуството на откриването
3
Fashion insider: Тренд съвети от модния гуру Майкъл Томчак
4
Интернет красота с Мишел Фан