Fashion Indiscretion: Еди Слиман


Талант, който ще съхрани гениалното наследство на Ив Сен Лоран”, това казва пред Vogue съоснователят на модна къща Yves Saint Laurent Пиер Берже за Еди Слиман – заместникът на Стефано Пилати. 
 
За Слиман работата в Yves Saint Laurent е по-скоро завръщане у дома. И то триумфално. Той изпълнява длъжността главен дизайнер на мъжките колекции на марката в годините от 1996-та до 2000-та, когато преминава в Dior Homme в търсене на повече творческа свобода. Там той въвежда в мъжкия гардероб актуалния и до днес ултра скини стил. 
 
През 2006г. дизайнерът напуска подиума в полза на другата си голяма страст – фотографията. Оттогава модният свят се вълнува от въпросите дали и кога Слиман ще се върне към дизайна. „Разбира се, че планирам завръщане”, казва той пред британския Vogue през юли миналата година. „Знам какво е необходимо, за да бъде една марка силна в дългосрочен план… Трябва да съм сигурен, че имам всички необходими лостове, които да осигурят успех на начинанието”, допълва още той. 
 
Модели на Еди Слиман за Dior Homme, пролет-лято 2005;
 
Днес големият въпрос къде ще се изявява Слиман има отговор и той е Yves Saint Laurent. При това от модната къща са готови да предоставят на дизайнера желаната свобода. Освен за дизайна на мъжките и дамските облекла на марката, той ще отговаря и за цялостната маркетингова политика на бранда. Освен това Слиман вероятно ще използва фотографския си опит и ще застане зад обектива за снимките на рекламните кампании на Yves Saint Laurent.
 
Модели на Еди Слиман за Dior Homme, есен-зима 2006;
 
Първите творения на Еди Слиман за Yves Saint Laurent ще бъдат представени по време на Седмицата на модата в Париж, след като от модната къща решиха да оставят в тайна круиз колекцията на дизайнера и я представиха само пред потенциални купувачи. Наскоро Слиман заяви пред медиите, че завръщането на кутюр линията на марката не е изключено като част от планираните действия за развитие. Модният свят, разбира се, тръпне в очакване.
 
 

24-07-2012


Автор : Татяна Мирянова

Снимки :

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Fashion Indiscretion: Раф Симънс
2
Еди Слиман е новият креативен директор на YSL
3
Saint Laurent Paris – новото име на Yves Saint Laurent

Най-ново от категорията

1
Fashion talks: Thoas Lindner и силата на настоящето
2
Зелената къща и изкуството на откриването
3
Fashion insider: Тренд съвети от модния гуру Майкъл Томчак
4
Интернет красота с Мишел Фан