CODE MODA АРХИВ: Седмица на модата в Мадрид пролет-лято 2017 виртуален старт

CODE MODA АРХИВ: Седмица на модата в Мадрид пролет-лято 2017 виртуален старт

22 януари 2024
  • Сподели:
В центъра на голямата зала в културния център „Матадеро“ се намира огромна метална топка. Истински оракул, в който се оглеждат всички тенденции на Desigual за пролет-лято 2017г. Но има още новини от бъдещето. Сядате, а някой асистент ви помага да си сложите очила за виртуална реалност, която ви транспортира директно на първи ред на ревюто на марката в Ню Йорк няколко дни по-рано. А ако след това застанете с айпад срещу манекените с модели, елементи от дрехите „оживяват“ на екрана. Показването на новостите на Desigual за всеки сезон са разпределени така: конвенционално модно ревю на Модната седмица в Ню Йорк и малко след това, много по-новаторска изява за начало на Mercedes-Benz Fashion Week Madrid.
 
Глобалната пътешественичка, вдъхновила новата колекция, се движи в свои води както on така и off лайн. Флуидни материи като тюл, коприна, памук, вискоза, дантела обгръщат силуета. Дългите рокли с висока яка са в чест на първите смели завоевателки от XIX век. Пионерки в достигането на далечни места, завладяващи територии в чисто физическо-пространствен смисъл, но и под формата на лична свобода. Късите поли, панталони и гащеризони от своя страна са перфектната униформа, с която жените навлизат във всевъзможни джунгли – тропически, градски, дигитални.  
 
Смесицата от различни тъкани, животински, ботанически и етнически принтове, украсени с кристали и ръчно изработени бродерии подчертават сезонния тренд. Пътешествията, пейзажите, различните култури се смесват и подхранват. Днес в този фюжън вече влизат и дигиталните сайтове. Нали вече нямаме съмнение, че виртуалната реалност е почти наравно с „реалната“. 
 

12-10-2016


Автор : Ивайло Харалампиев

Снимки : Ивайло Харалампиев, Desigual