CODE MODA АРХИВ: Trend report пролет-лято 2015, препратки

CODE MODA АРХИВ: Trend report пролет-лято 2015, препратки

22 януари 2024
  • Сподели:

Мотивите на сезона са ярки и много цветни. Едно от най-динамичните десетилетия на миналия век – 70-те – се завърна с гръм и трясък през тази пролет и вече се превърна в абсолютен стрийт стайл хит с всичките си специфични особености – ресни, велур, феерични хипи рокли, високи талии и разкроени панталони. За най-горещите дни на годината пък дизайнерите препоръчват минималистични форми в светли цветове, вдъхновени от кимоната, характерни за Източните бойни изкуства.

 
 70-ТЕ 
 
Епохата на 70-те е най-силното вдъхновение на топлия сезон. Категоричното завръщане на разкроения панталон и превръщането му абсолютен стрийт стайл хит е само видимата част на ретро айсберга. Онова, което остава в сянката на ретро силуета, са малките детайли. Става въпрос за елементите на бохо стила – етно принтовете от подиума на Etro и Alberta Ferretti, ресните на Giambattista Valli и Sonia Rykiel. Хипи движението от 70-те също е съживено с помощта на феерични макси рокли с романтични бродерии или ярки принтове – флорални, пейсли и dip-dye при Emilio Pucci, Valentino и Vera Wang.
 
 АЗИЯ 
 
За пролет-лято 2015 на подиума се подвизава мистичният воин. Кимоно формите на новия сезон напомнят по-скоро облеклата, характерни за Източните бойни изкуства. Ключът в случая са базовите цветове, специфичното загъване на дрехите, както и акцентът върху талията с помощта на дълги черни колани – както представят Marni, The Row и Celine. От Gucci представят по-романтична интерпретация – на подиума се разхождат ефирни рокли с дребен флорален принт.
 
 

24-04-2015


Автор : Галина Друмева

Снимки : Press; Колажи: CODE MODA