CODE MODA АРХИВ: Trend report пролет-лято 2015, цветове в нова трактовка

CODE MODA АРХИВ: Trend report пролет-лято 2015, цветове в нова трактовка

22 януари 2024
  • Сподели:
Трендовете за топлия сезон от месеци са ясни, но морето от пролетни идеи и препратки не изглежда спокойно. Така, докато новият сезон най-сетне настъпва на улицата, ви предлагаме практичен наръчник в три части за всичко онова, което си струва да взаимстваме в ежедневния си гардероб от днес чак до септември. 
 
 КАКИ 
Милитъри темата е водеща и за следващия сезон, и в мъжкия гардероб, така че си заслужава инвестиция. През тази пролет обаче свързаната с нея палитра се представя в най-разнообразни форми – не само с препратки към войнишка униформа, както в колекцията на Marc Jacobs и Gucci, но също и като любимия на Ив Сен Лоран сафари мотив от подиума на Chanel, Ralph Lauren и Sonia Rykiel. Трендът вече се представя и на улицата под формата на двуредни сака в цвят каки в комбинация с черно и бяло
 
 БЯЛО 
Задава се лято в бяло. От глава до пети. Съвсем не изненадваща тенденция, която обаче през новия сезон е разнообразена с плътност и текстура. Белите визии на Michael Kors и Sonia Rykiel са обсипани с релефни цветя и ресни, а Erdem, Valentino, Chloe и Oscar de la Renta мечтаят за лятна сватба с ефирни женствени дантели.
 
 ЧЕРНО И БЯЛО 
Любителите на минимализма имат още един повод за празник – освен бялото през настоящия сезон на подиума присъства и любимото черно. И тук има нова, свежа трактовка. Изцяло черните визии са ефирни и женствени, изработени изцяло от полупрозрачна дантели, както при Dolce & Gabbana, Michael Kors и Botega Venetta. Черно-белите комбинации пък играят с препратки към 70-те и спомените за белия костюм на Бианка Джагър. Панталоните са разкроени, топовете – издължени, колиетата – обемни, както в колекциите на Giambattista Valli и Celine.
 
 

14-04-2015


Автор : Галина Друмева

Снимки : Press; Колажи: CODE MODA