Седмица на модата в Мадрид: Не умирай днес с Ana Locking есен-зима 2020/21

На пръв поглед заглавието Too Old to Die Young може и да прозвучи парадоксално, защото с колекцията си есен-зима 2020/21 от Madrid Fashion Week Ana Locking се обръща към поколението Z. Дизайнерката обаче е свикнала да закодира в колекциите си по-дълбоки послания, отколкото изглежда на повърхността. За нея модата е и игра, и призвание, и съвсем занаятчийски процес. 
 
 
Тя няма зад себе си големи компании, които да поддържат бизнеса й. Не защото не са й предлагали, а защото тя и до днес избира свободата си и сама взима решенията, обградена от своя малък екип. А това желание за бягство от нормите и избора най-вече на личната свобода в голяма степен характеризира и поколението на родените в края на 90-те години на ХХ век. 
 
 
Бунтарството в пост-пънк колекцията е задължително. Дрехите се наслагват една върху друга повече от смело, като намаляват включително различията между половете. Тюл, пайети, животински щампи вървят заедно. Мини рокли от Lurex с ресни се комбинират с по-традиционни материали като туид или жакард. Ватирани „метализирани“ якета и винилови тренчове. Бунт и в цветовете от черно-белите тонове към по-наситени, по-интензивни цветове като среднощно синьо, червено, металик зелено.
 
 

14-02-2021


Автор : Ивайло Харалампиев

Снимки : MBFWM

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Най-ново от категорията

1
MBFWM: Падането на маските
2
MBFWM: I am the Power but you too с Custo Barcelona
3
MBFWM: Незалязващата дъга на Agatha Ruiz de la Prada
4
Седмица на модата в Мадрид: Custo Barcelona пролет-лято 2021 Wake Up World