За съдбата на модерната жена - Стела Маккартни пред Harper’s Bazaar

Британското издание на списание Harper’s Bazaar представя обширно интервю с дизайнерката Стела Маккартни в декемврийския си брой. Акцентът в разговора обаче не е модната индустрия или източниците на творческо вдъхновение, а нещо много по-различно. Пред списанието дизайнерката, която стои зад собствената си едноименна модна къща, представя вижданията си относно съдбата на съвременната жена.
 
41-годишната Маккартни разкрива трудностите, които среща, балансирайки между живота на майка на четири деца и на професионалист, който стои начело на собствена компания. „Наистина не е лесно и да се преструваме, че не е така е просто глупаво”, казва тя пред Harper’s Bazaar. Пред изданието дизайнерката разсъждава върху положението на жената в исторически план и върху трудностите, през които преминава, за да извоюва правата си. „В днешно време обаче от нас се изисква да правим всичко, което е извън човешките възможности”, споделя тя и допълва, „има опасност да прегорим, ако се опитваме да се справим с всичко.”
 
Стела Маккартни разкрива още подробности от личния и професионалния си живот, като определя създаването на екипите за Олимпийския отбор на Великобритания като едно от най-тежките предизвикателства в кариерата си. „Понякога ми е особено трудно. В дните, когато почти не съм спала, защото съм работила до късно и съм станала рано с децата, не съм нито особено добра майка,  нито и особено добър професионалист”, споделя Маккартни.
 
Официална линия облекла Stella McCartney есен-зима 2012-2013;
 
Успешната британка смело признава трудностите на реалния живот. И въпреки това, като доказателство за силата на жената, Маккартни продължава професионалния си път с ентусиазъм и всеотдайност, измисляйки не само стилни и приложими модели, но също и нови, нестандартни и артистични подходи за представянето им. Както CODEMODA.com вече ви представи, дизайнерката показа последната си круиз колекция на забавно парти на открито, а ревюто към линията официални облекла за сезон есен-зима 2012-2013 се превърна в модерен спектакъл.
 
 

01-11-2012


Автор : CODEMODA.com

Снимки : Harper's Bazaar

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
PFW лято 2013: Героинята на Stella McCartney - смела и крехка
2
Модна обсесия: Роклите Stella McCartney
3
Stella McCartney Cruise 2013: Това не е, което е

Най-ново от категорията

1
Fashion talks: Thoas Lindner и силата на настоящето
2
Зелената къща и изкуството на откриването
3
Fashion insider: Тренд съвети от модния гуру Майкъл Томчак
4
Интернет красота с Мишел Фан